MARDİN / MİDYAT - Kayalıpınar İmam Hatip Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda öğrencilerimizin ve velilerimizin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Nis

Mevlid Kandili öğrencilerimiz tarafından hazırlanan etkinliklerle kutlandı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında okulumuz öğrencilerimizin hazırlamış olduğu tören öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşmiştir. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

14 MART DÜNYA Pİ GÜNÜ

Dünya da her yıl 14 Mart'ta matematikçiler tarafından kutlanan Pi Günü, matematikte kullanılmakta olan sabit pi sayısı anısına kutlanır. 14 Mart günü Pi Sayısı olan 3,14'e benzemesi, bu tarihin bütün dünyada Pi Günü olarak anılmasına vesile olmuştur.

Pİ SAYISI NEDİR?

Yunanca'da çevre sözcüğünün ilk harfi olan π simgesinden alan, bir dairenin çevresinin çapına bölünmesi sonucu, matematikte kullanılan sayıdır. Değerinin tam olarak bilinmezken genel bir ifadeyle 3 ya da 3,14 olarak kabul edilen, sürekli kullanılış tarihi 250 yıl kadar önceye dayanan sabit kılınan bu sayı 'Pi Sayısı' olarak anılmaktadır.

Eski Mısır'da Rhind Papirüsü'nde isminin geçtiği pi sayısı, Ludolp sayısı ya da başka bir deyişle Arşimet Sabiti olarak da söz edilmektedir. Pi sayısını Babilliler 3 ya da 3,125 olarak kabul etmişlerdir. Eski medeniyetlerden Mısırlılar ise 3,1604 şeklinde sabitlemiştir. Türk matematikçisi olan Semerkandlı Gıyaseddün Cemşid El Kaşi, ilk defa 1436 senesinde Pi sayısının değerini 16 ondalığa kadar hesaplamış bir isimdir.

Pi sayısı için günümüzde yaygın olan yaklaşım 3,14'tür. Gerçek değeri ise 3,141592653589793238462643383... şeklinde sonsuz devam etmektedir. Çemberin çevresinin ve alanın hesaplanması başta olmak üzere matematik, geometri ve fizik gibi bilimlerde büyük bir öneme sahiptir.

Mrt

Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz okulumuz içerisinde ramazan sokağı köşesi hazırladılar.

Mrt

8.sınıf öğrencilerimiz sınavla alım yapan okulları tanıtım gezisi etkinliğine katıldılar.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma Günü  öğrencilerimiz tarafından hazırlanan tören ve etkinlikle gerçekleştirildi.

Şbt

Öğrencilerimiz Mardin de düzenlenen Kitap Fuarını ziyaret ettiler.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Ock

Okulumuz ÇEDES projesi kapsamında Midyat Belediyesi Hayvan Barınağı, Estel Hanı, Kültür Evi, Midyat Engelsiz yaşam Merkezi ve Midyat İlçe Müftülüğünü ziyaret ettiler.  Gezi Esnasında çocuklarımızla ilgilenen Belediye veteriner hekimi Sn. Ömer Bedir'e  ve personelimize, Engelsiz yaşam Merkezi hocalarımıza, İlçe Müftümüz Sn. Ergün Bulunmaz hocamıza  ve personellerine teşekkür ederiz.

Ock

5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanununda yer alan -Enerjinin etkin kullanılması, enerji israfının önlenmesi, enerji maliyetleriniin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi, enerji tüketimlerinde çevrenin korunması için enerji kaynaklarında ve enerji kullanmında verimliliğin artırılması- kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Daisresi Başkanlığı tarafından her yıl ocak ayının ikinci haftasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın da katıımyla gerçekleştirilen etkinliklerde Enerji Verimliliği ile ilgili görseller öğrencilerimize sunulmuştur.

Ara

8.sınıf öğrencilerimiz okulumuz içinde yapılan deneme sınavlarında kendi şubelerinde birinci olmuşlardır. Öğrencilerimiz  okul idaremiz ve öğretmenlerimiz tarafından başarı belgesi verileek tebrik edilmiş başarılarının devamı dilenmiştir.

Ara

.